Członkowie Konsorcjum w swoich gospodarstwach wytwarzają następujące produkty:
AGROTURYSTYKA STARY MŁYN – OBROWIEC
Ser podpuszczkowy wytwarzany rzemieślniczo, tradycyjnymi metodami, z mleka krowiego lub koziego, pełnotłustego, pasteryzowanego z różnymi dodatkami (czosnek, czosnek niedźwiedzi, czarnuszka, kozieradka, pieprz kolorowy, suszone pomidory, orzech włoski).
Ser podpuszczkowy pleśniowy z przerostem pleśni, wytwarzany rzemieślniczo, tradycyjnymi metodami, z mleka krowiego lub koziego, pełnotłustego, pasteryzowanego, dojrzewany w chronionych warunkach.
EKOLOGICZNE GOSPODARSTWO ROLNE – BORZYSŁAWICE
Ziemniaki uprawiane na żyznych ziemiach południowej Opolszczyzny. Uprawa ekologiczna, certyfikowana, z zastosowaniem wyłącznie naturalnych nawozów i środków ochrony roślin. Ręcznie pielęgnowane.
Cebula uprawiana na żyznych ziemiach południowej Opolszczyzny. Uprawa ekologiczna, certyfikowana, z zastosowaniem wyłącznie naturalnych nawozów i środków ochrony roślin. Ręcznie pielęgnowane i zbierane.
Marchew uprawiana na żyznych ziemiach południowej Opolszczyzny. Uprawa ekologiczna, certyfikowana, z zastosowaniem wyłącznie naturalnych nawozów i środków ochrony roślin. Ręcznie pielęgnowane i zbierane.
Jabłka starych odmian, pochodzące z kilkudziesięcioletnich drzew, rosnących na terenie południowej Opolszczyzny. Uprawa ekologiczna, z zastosowaniem wyłącznie naturalnych nawozów i środków ochrony roślin. Ręcznie pielęgnowane i zbierane.
Buraki ćwikłowe uprawiane na żyznych ziemiach południowej Opolszczyzny. Uprawa ekologiczna, certyfikowana, z zastosowaniem wyłącznie naturalnych nawozów i środków ochrony roślin. Ręcznie pielęgnowane i zbierane.
GOSPODARSTWO ZIELONE WZGÓRZE – RADYNIA
Mięso wołowe z młodego bydła (ok. 24 mies.), sezonowo wypasanego na górzystych pastwiskach południowej Opolszczyzny. Pasze dla zwierząt przygotowywane są z traw lokalnych łąk i zbóż uprawianych w gospodarstwie. Gospodarze przykładają dużą wagę do zapewnienia zwierzętom dobrostanu.
Mleko surowe niepasteryzowane pełnotłuste o zawartości tłuszczu około 4,2% od krów rasy montbeliarde i jersey, sezonowo wypasanych na górzystych pastwiskach południowej Opolszczyzny. Pasze dla zwierząt przygotowywane są z traw lokalnych łąk i zbóż uprawianych w gospodarstwie. Gospodarze przykładają dużą wagę do zapewnienia zwierzętom dobrostanu.
Jaja kurze wiejskie od kur domowych hodowanych na południowej Opolszczyźnie, w niewielkim stadzie, z zachowaniem dobrostanu zwierząt. Kury mają stały dostęp do wybiegu, na którym korzystają ze słońca i grzebania w ziemi.
PASIEKA MIODY GÓR OPAWSKICH – DOBIESZÓW
Miód naturalny wytwarzany w pasiece zlokalizowanej w cennych przyrodniczo obszarach Natura 2000 Góry Opawskie i Obszarze Chronionego Krajobrazu Mokre Lewice. Produkowany w sposób naturalny, z poszanowaniem tradycji pszczelarskich i dobrostanu pszczelich rodzin.
WINNICA RODZINNA CWIELONG-OLSZEWSKI – BALCARZOWICE
Wino czerwone gronowe wytwarzane rzemieślniczo w rodzinnej winnicy, usytuowanej na łagodnych pagórkach południowej Opolszczyzny, w gminie Ujazd. Powstaje ze sprawdzonych w polskich warunkach klimatycznych szczepów winogron: Pinot noir, Regent i Rondo.
Wino białe gronowe wytwarzane rzemieślniczo w rodzinnej winnicy, usytuowanej na łagodnych pagórkach południowej Opolszczyzny, w gminie Ujazd. Powstaje ze sprawdzonych w polskich warunkach klimatycznych szczepów winogron: Riesling, Muscat, Solaris, Chardonnay, Traminer.